2011. április 29., péntek

Amikor a lányod tíz éves

Amikor a lányod tíz éves, egyszerre lapul a születésnapi meglepetések zacskójában az Aranyhaj mesedévédé és Shakira legújabb lemeze.

Amikor a lányod tízéves, még az öledbe ül, és úgy meséli el, melyik barátnő kinek mikor mit mondott.

Amikor a lányod tízéves, sejted, hogy ez még csak ízelítő a kamaszévekból. Csak azt nem érted, hogy-hogy nem volt szünet a dackorszak és a tinédzserkor között.

Amikor a lányod tízéves, hallani sem akar arról, hogy egyszer majd elköltözzön tőletek.

Amikor a lányod tízéves, még pont befér az állad alá. De már nem sokáig.

Amikor a lányod tízéves, már mindent jobban tud, mint te. Legalább is első nekifutásra úgy véli.

Amikor a lányod tízéves, még elviheted játszótérre.

Amikor a lányod tíz éves, nem könnyű neki ruhát venni: kislányruha már, tinédzserdivat még nem jön szóba.

Amikor a lányod tízéves, már értesülhetsz tőle olyan tudományos felfedezésekről, állatokról, és azok szokásairól, írók életének, és a történelemnek olyan fordulatairól, amikről addig nem hallottál.

Amikor a lányod tízéves, még megfogja a kezed az utcán.

Amikor a lányod tízéves, megcsodálja a hercegi esküvőt, de a csókot nem akarja látni. Fúúúúúúújjjj!!!!!

Amikor a lányod tízéves, a plüssgyűjteménye lassacskán eléri a legkiterjedtebb állapotát. Még nem szabad belőle elajándékozni, padlásra vinni. Ilyet művelni az ember barátaival!

Amikor a lányod tízéves, rajongó szeretettel néz, amikor az esti elalvás előtt betakarod.

Amikor a lányod tízéves, még hisz a Húsvéti Nyúlban. Amikor az unokatestvéres húsvétolás csokitojásait logisztikai gubanc miatt együtt veszed meg vele, beigazolni véled a sejtésed: igazából tudja ám, hogy Anyuszi és Apuszi van, de nem akar belerondítani a játékotokba. És maga előtt is takargatja a valóságot. Hiszen olyan jó hinni ebben a mesében.

Amikor a lányod tízéves, még zokogva sír, amikor elesik.

Amikor a lányod tíz éves, délután beülteted az autóba, és viszed egy meglepetés helyre. Már napok óta tervezgeted és somolyogsz. Útközben megkérdezed, hogy tudja-e hova mentek. Nem is sejti. Amikor megérkeztek, megmutatod neki az utca túloldalán a Kozmetikát, hogy oda. De még mindig nem tudja. Elolvastatod vele a menüt: Gyümölcssavas kezelés, 3D szempillahosszabbítás, mágneses akupunktúra, FÜLBELÖVÉS!!!!!

Amikor a lányod tízéves, ezt nem nagyon akarod elhinni…hiszen nem rég…..mintha ma lett volna…..és arra gondolsz, alig több mint még egyszer ennyi idő, és ő is annyi lesz, mint te, amikor férjhez mentél.

5 megjegyzés: