2010. július 10., szombat

A helyes étkezés - posztgraduális képzés

Az érdemjegy megszerzéséhez gyakorlati és elméleti vizsgát kell tenni

1. Ha már megtanultuk a levest a tányérból szürcsölni, saját és közönségünk szórakoztatására fújjuk a levegőt visszafelé is. A publikum hangos ovációval fogja díjazni ügyességünket.
2. Ne legyünk egyoldalúak, csillogtassuk meg képzőművészeti képességeinket! Ehhez nem kell mást tenni, mint hogy a levesben, főzelékben található darabokat kis ujjacskáink segítségével kihalásszuk és az etetőtálcán tetszetősen elrendezzük. Ha kigyönyörködtük benne magunkat, dobjuk vissza a tányérba. A felcsapó lé külön esztétikai élményt nyújt. És különben is rend a lelke mindennek! Levesünk, főzelékünk darabjai, csakúgy, mint a kaleidoszkóp kristályai a végtelenségig kombinálhatóak, próbálkozzunk újra és újra!
3. Ha jó sorsunk cérnametéltet vezérelt tányérkánkba, kutató tevékenység céljából egyik végét csippentsük mutató és hüvelykujjunk közé és emelgessük, úgy, mint ékszerész az aranyláncot, hogy hosszát, súlyát, minőségét megállapíthassuk.
4. Ne legyünk önzőek! A partedlinken, etetőszékünkön található állatfiguráknak - akiket az egyszerűség kedvéért egységesen nevezzünk Cicc-nek - is juttassunk a finom falatokból. Ha ők már nem kérik, akkor nyeljük le mi magunk!
5. Amennyiben jóllaktunk volna, vizsgáljuk a gravitáció hatását az ételmaradékokra. Kenyérkatonáinkat, kiflivégeinket, almadarabjainkat "hopp!" felkiáltással bocsássuk útjukra.
6. Aerodinamikai hatásnak még jobban kitehető tányérkánk, amelynek különösen szép pályaívet adhatunk.
7. Ezen tevékenységünkkel egyúttal a görög hagyományokat is ápoljuk, miszerint ouzos poharunkat most a kistányérral pótolva földre dobjuk és kezdődhet is a szirtaki (természetesen gondosan ügyelve arra, hogy a földre hullott vizsgálati tárgyakat még egyszer hasznosítva, belapulási képességeik alapján is rendszerezzük).



Projektmunka az ötös érdemjegyért

Kutatási terület: nyelvészet
A vajacska és a hajacska szavak közös gyökerének felderítése különös tekintettel a Vajacskát a hajacskába kísérletsorozatra. Támpontul szolgálhat a tény, hogy a középkori várurak is a szolgálók hajába törölték zsíros kezüket. Ennek hiányában kísérletezés a saját hajon. Összehasonlító tanulmányként ajánljuk a banánt, a mandarint és minden paradicsomos ételt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése